انواع رزین و کاربرد آنها را بشناسید


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : دو شنبه 28 اسفند 1402
بازدید : 270
نویسنده : کتابخونه


از گذشته تا به امروز انواع مختلف رزین در صنایع مختلف مورد استفاده قرار گرفته است. این ماده مهم صنعتی که معمولاً در آب وجود دارد، در مناطق مختلف کاربردهای متفاوتی دارد. رزین نیز در انواع مختلف بر اساس مواد طبیعی و مواد مصنوعی ساخته می شود. به جرات می توان گفت که اختراع یا کشف رزین تأثیر عمیقی بر توسعه محصولات و کاربردهای آنها داشته است. در این مقاله از سایت شرکت ساختمانی پایون به معرفی انواع ساختمان های صنعتی و غیر صنعتی می پردازیم و در مورد کاربرد آنها اطلاعاتی ارائه می دهیم. با ما.

رزین چیست؟

رزین را باید یک مایع مصنوعی یا طبیعی در نظر گرفت که بسیار چسبناک است. رزین در لغت به معنای لاستیک است و دلیل نامگذاری آن شباهت آن به لاستیک طبیعی است. نمونه ای از رزین طبیعی یا لاستیک از درختان تهیه می شود. صمغ از تنه درخت آزاد می شود و از بو و ترکیبات آن برای دور نگه داشتن حشرات از درخت استفاده می کند. در گذشته از لاستیک برای تولید انواع چسب، آب بندی، مومیایی کردن، لاک، مرکب و ... استفاده می شد، اما در حال حاضر استفاده از رزین در صنعت بسیار گسترده تر است.

انواع رزین

به طور کلی رزین ها به دو دسته طبیعی و مصنوعی تقسیم می شوند. این سیستم های طبیعی بودند که الگویی برای انسان ها برای ایجاد سیستم های مصنوعی و صنعتی شدند. در تولید رزین های مصنوعی از مواد شیمیایی مختلفی استفاده می شود. از مواد مورد استفاده در تولید رزین باید به اسید فتالیک، انواع الکل، مالئیک اکریلیک و ... اشاره کرد. رزین های مصنوعی بسته به کاربرد و خواص آنها بسیار متفاوت هستند. در ادامه به بررسی انواع رزین می پردازیم.

نوع رزین ترموست

ترموست به معنی گرمای جامد به گروهی از رزین ها اطلاق می شود که میانگین وزن مولکولی آنها در حضور عامل گرما افزایش می یابد و جامد می شود. رزین های ترموست به صورت مایع در بازار موجود هستند. اما معمولا کسانی که می خواهند از این نوع رزین استفاده کنند از رزین سخت نیز در ترکیب با آن استفاده می کنند. رزین را سخت می کند و یک شبکه سه بعدی ایجاد می کند. انواع مختلفی از ترموستات ها از جمله آلکید، اپوکسی فنل و اوره، فرمالدئید، استرهای اکریلیک وجود دارد.

انواع رزین ترموپلاستیک

رزین ترموپلاستیک که به عنوان گرمای نرم نیز شناخته می شود، با افزایش دما ذوب می شود. این پلیمرها را می توان بارها ذوب و منجمد کرد. رزین های پلی کربنات و پلی متیل متاکریلات در همین دسته قرار می گیرند. در مقایسه، ترموست ها مقاومت حرارتی و شیمیایی بهتری نسبت به ترموپلاستیک ها دارند. اما در مقایسه با ترموپلاستیک ها مقاومت ضربه ای کمی دارند. قمقمه ها وزن مولکولی کمتری نیز دارند.

انواع رزین پلی استر

این رزین به نسبت معینی با یک نوع رزین سخت کننده مخلوط می شود اما مدت زمان مشخصی برای خشک شدن نیاز دارد. همچنین استفاده از کوره برای ذوب ضروری است. کاتالیزور می تواند سرعت خشک شدن این رزین را افزایش دهد. آنچه در استفاده از این رزین مهم است، نسبت ترکیب با سخت کننده است که کیفیت آن را تعیین می کند. این بخار رزین سمی است اما کاربردهای زیادی دارد که از جمله آنها می توان به ساخت مجسمه های سنگی و سنگ های مصنوعی اشاره کرد.

رزین اپوکسی چیست؟

رزین های اپوکسی و پلی استر بیش از هر چیز دیگری در هنر استفاده می شود. به عنوان مثال، عناصر تزئینی یا زیور آلات یکی از کاربردهای رزین اپوکسی است. در این رزین باید از هاردنر با نسبت مشخص استفاده شود. نکته مثبت این رزین سمیت آن است که نسبت به سایر انواع رزین کمتر است.

کاربرد رزین چیست؟

همانطور که قبلا دز سیماب رزین ذکر شد، رزین ها به طور گسترده در صنعت و فناوری برای بهبود عملکرد یا ایجاد محصولات جدید استفاده می شوند. به طور کلی رزین های مختلفی در صنایع مختلف مانند هوافضا، هوافضا و ... برای تعمیر و استحکام بخشی ساختمان ها، چسب و قطعات آب بندی، صنایع جواهرسازی، عایق برق، میز و کف متخصصین، پارچه و مجسمه سازی استفاده می شود. ساختن نقاشی. تو هم همینطور...

استفاده از رزین برای پوشش فلز

از صمغ ها برای جلوگیری از زنگ زدگی و سایر مشکلات فلزات که در اثر تماس با هوا و رطوبت ایجاد می شود استفاده می شود. این یکی از کاربردهای رزین اپوکسی است. البته در این قسمت از عایق پلی استر نیز استفاده می شود. با این حال، اپوکسی ها دارای مزایای زیر نسبت به انواع دیگر هستند:

عایق رطوبتی با کیفیت بالا

امید به زندگی بالا

قابل شستشو

بدون آسیب یا تغییر شکل

استفاده از رزین در تعمیر لوازم خانگی

رزین دارای قدرت چسبندگی بسیار بالایی است. از این رو در تعمیر و نگهداری تجهیزات مختلف نقش بسزایی دارند. چسب های رزین پلیمری همه کاره هستند و می توانند برای چسباندن تقریباً هر چیزی مانند چوب، فلز یا پلاستیک استفاده شوند. یکی دیگر از مزایای استفاده از چسب رزین این است که اقلام تعمیر شده تغییر شکل نمی دهند.

کاربرد رزین های عایق

همچنین از رزین ها برای ایجاد عایق در وسایل الکترونیکی، سیم های برق و غیره استفاده می شود. خاصیت رزین در این حالت این است که ترک نمی خورد و در برابر سایش مقاوم است. قبل از رزین، برای عایق کاری از پرسلن استفاده می شد که فاقد خواص و استانداردهای عملکردی رزین ها بود.

استفاده از رزین برای ساخت میز.

یکی از کاربردهای رزین اپوکسی تولید میزهایی است که در دنیا با نام جداول رودخانه ای شناخته می شوند. انعطاف پذیری رزین باعث می شود در برخی موارد به جای میز از آن استفاده شود. محصولات تولید شده با آن علاوه بر انعطاف پذیری رزین اپوکسی، مقاومت خوبی در برابر شکستگی دارند.

استفاده از رزین در مجسمه سازی

رزین به طور گسترده ای در هنر استفاده می شود. ایجاد آثار حجمی با رزین های اپوکسی بسیار محبوب است. انعطاف پذیری زیاد رزین به هنرمندان کمک می کند تا آثار منحصر به فردی خلق کنند. البته علاوه بر کنده کاری، اسباب بازی های مختلفی نیز از رزین ساخته می شود. حتی جالب است که بسیاری از دکمه های تزئینی با استفاده از رزین ساخته می شوند که طرح و نقش آن در برخی موارد شگفت انگیز به نظر می رسد.

استفاده از رزین در ساخت کفپوش

اما کفپوش های رزینی در سال های اخیر در رنگ ها و پرداخت های مختلف در صنعت ساختمان بسیار محبوب شده اند. در گذشته سرامیک، سنگ، موزاییک و... اما امروزه به لطف صنعت و کاربردهای رزین کاشی های کف زیبا ایجاد شده است که تنوع طرح ها را نمی توان با طرح های کاشی و سرامیک مقایسه کرد.




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کتابخونه و آدرس ketabkhoooneh.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com